Ongeval

Meld een ongeval bij KBF 

Heb je een klim- of bergsportongeval gehad of was je getuige hiervan? Registreer jouw ervaring, zodat anderen ervan kunnen leren.

Het nieuwe KBF-portaal is het online meldpunt voor ongevallen en incidenten in de klim- en bergsport.

Surf naar het nieuwe meldpunt voor ongevallen en incidenten. 

Indien je ook een aanvraag voor de verzekering wilt indienen, log dan eerst inEr wordt een dossier geopend mits je de optie 'verzekeringaanvraag' aanvinkt. Wij bezorgen u zo spoedig mogelijk de aangifteformulieren met alle instructies via e-mail.

 

Ondervind je problemen met inloggen? Neem contact op met het KBF-secretariaat op 03/830.75.00 of mail naar info@kbfvzw.be.


Belangrijk: een ongeval moet gemeld worden binnen de 48 uren na ongeval.
 

Permanentiedienst in het weekend

In het weekend is een permanentiedienst actief, bemand door vrijwilligers. Aan deze dienst kan u dringende repatriëringen of dodelijke ongevallen melden. Voor andere ongevallen kan u terecht op het online meldpunt, of telefonisch contact opnemen met KBF tijdens op een weekdag van 9u tot 17u.

 

Documenten bijhouden

Hou al de documenten die verband houden met het ongeval bij: rekeningen, facturen, proces verbaal van reddingsdiensten, doktersbriefjes ...

 

Opsporing en redding

Voor opsporingen en redding neemt u contact op met de locale hulpdiensten (noteer deze nummers vooraf), de afrekening van deze kosten maakt deel uit van uw schadedossier.

 

Repatriëring

Voor repatriëring na een ongeval neemt u altijd contact op met het secretariaat. De repatriëring wordt in overleg met de behandelende arts vastgelegd. 

Laatst aangepast
11 oktober 23