Highline

Highline

zoek het luchtige avontuur op, hoog boven de rotsen en bomen...

Balanceren op een balk is voor velen al een echte uitdaging. Maak van de balk een 2.5cm breed touw en hang dat enkele tientallen meters hoog (liefst zo hoog mogelijk weliswaar), en je beoefent de sport highlinen. Deze relatief onbekende sport maakte de laatste jaren een sterke opmars in België. We zien de highline-club BeSlack jaarlijks groeien in hun ledenaantal en aanbod van activiteiten. Sinds hun aansluiting in 2020 zijn ze dan ook een gevestigde waarde binnen de KBF-familie. Je loopt de highliners geregeld tegen het lijf op de Belgische rotsmassieven en je treft ze jaarlijks op het Belgian Highline Festival.

 

Opleidingen in highlinen

De highline-club BeSlack organiseert De 8-daagse cursus verspreid over het voorjaar is bedoeld voor mensen die al kunnen slacklinen maar voor wie de stap naar highline moeilijk is om zelfstandig te nemen.

Door de spreiding van de cursusmomenten heb je tijd om te verbeteren in je slackline skills.

Droom je er van om de lucht te doorklieven?

De highline-opleiding start steeds in het voorjaar. Meer info vind je op het eventportaal of op Beslack.be.

 

Highlinen in België

Op dit moment telt België 6 massieven waar je aan highlinen kan doen. Dit aantal neemt ook jaarlijks toe dankzij de verenigde krachten van het Belgian Rebolting Team en BeSlack.

Benieuwd waar je kan highlinen in België? Bekijk ze hier op de kaart.

 

Belgian Highline Festival

Het Belgian Highline Festival is in 2024 aan haar vierde editie toe. Diverse internationale atleten en verenigingen komen er samen highlinen op het meest legendarische klimmassief van België: Freyr. Het Belgium highline festival is een organisatie van BeSlack.

Lees het verslag van het Belgian Highline Festival 2023.

Laatst aangepast
29 maart 24